Međunarodni susret umirovljenika Sveti Martin na Muri 2019.

08-30-2019

U sklopu Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri, podružnica umirovljenika Sv. Martin na Muri održala je sredinom kolovoza tradicionalni Međunarodni susret umirovljenika. Svojim

prisustvom druženje su uveličali načelnik Općine Sv. Martin na Muri prof. Dražen Crnčec i predsjednica MMUŽ gos. Nadica Lovrec. Ove godine gosti su nam bili umirovljenici Komende kod Kamnika, V. Polane – Hotize, Kotoribe i M. Središća, kao i domaći članovi, ukupno oko 250 gostiju. U prijepodnevnim satima naše goste iz Komende na čelu sa predsjednikom Društva upokojencev g. Sašom Lenarčičem dočekali smo kod doma branitelja Sv. Martin na Muri i sa doručkom i pićem započeli naše druženje. Gosti su turističkim vlakićem općine krenuli na razgledavanje Muzeja naftaštva i rudarstva u Peklenici i M. Središću, gdje su posjetili najstariji naftni izvor na svijetu, te sačuvani dio međimurskih ugljenokopa.

Po povratku druženje je nastavljeno sa spomenutim prijateljima pod velilkim šatorom na igralištu NK „Poleta“. Uz živu glazbu „Dua Sanjari“ kraći kulturni program pod dirigentskom palicom
Svetomartinjskog Vajnčeka ( Stanko Perčić) izvele su starije folklorašice HKUU-a Sv. Martin, talentirane mlade nade našeg kraja – bend Zodiac Junior, gos. Nadica Lovrec, a poseban štih
ponovno je dao nastup folklorne skupine DU Komenda sa poskočnim podalpskim plesovima. Druženje se nastavilo domjenkom kojeg su nam pripremili članovi UHVIDR-e Sv. Martin na Muri uz hladno piće posluženo od strane KN „Poleta“, te finih kolača naših članica.

Veselo druženje potrajalo je do večernjih sati uz obećanje na rastanku – doviđenja do godine!!!

PREDSJENIK
Mirko Krajačić

AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 01.06. DO 31.12. 2018.

03-07-2019

I doista, 2018. brzo je proletjela, prepuna događanja i aktivnosti ukojima su sudjelovali naši članovi.

Vodstvo Podružnice sastalo se 3 puta na sjednicama gdje se rješavalatekuća problematika, značajnija je bilapriprema Međunarodnog susreta umirovljenika u sklopu Dana turizma dana Općine.

U radu Izvršnog odbora Matice umirovljenika Međimurske županije ( MUMŽ), u kojem sudjeluje naš predsjednik, pored redovite problematike rješavalo sei o prijedlogu povećanje članarine Kase uzajamne pomoći ( KUP ), koja je nakonrazmatranja prijedloga po Podružnicama usvojena na Godišnjoj skupštine MUMŽ.

Rad našeg člana u Nadzornom odboru MUMŽ također je bio aktivan.

Redovna Godišnja skupština MUMŽ u kojoj su zastupljeni naš predsjednik itajnik, održana je 21. 06. 2018. u G. Dubravi sa tematikom rada Matice u 2017.godini, a istog podneva održana je i proslava 50 i 60 godina braka članovaMUMŽ. Iz naše Podružnice imali smo slavljenike sa 50 godina braka – Marija iStjepan Zadravec.

Izvještajna godišnja skupština MUMŽ održana je 18. 12. 2018. gdje je prihvaćen Plan rada i Financijskiplan Matice za 2019. Godine, a prihvaćen je i novi Pravilnik o radu KUP-a, teje donijeta Odluka o povećanju godišnje članarine KUP-a. Po zaključku našegIzvršnog odbora, jedini smo glasali protiv povećanje članarine.

SPORTSKE AKTIVNOSTI:

Druga polovica godine donijela nam je dvasportsko zabavna susreta sa sjedjednim Podružnicama. Domaćin susreta u Mačkovcu09. 09. bila je Podružnica M. Središća, gdje je sudjelovalo 36 učesnika iz našePodružnice i osvoje je ukupno 3 mjesto, dok je domaćin susreta u G . Dubravi07. 10. bila Podružnica Selnice. Iz Sv.Martina na Muri učešće je uzelo 34učesnika i osvojeno je treće do četvrto mjesto.

Tradicionalno završno druženje ( Sportska završnica ) članova oba Odborai nastupajućih sportaša tokom godine održana je 23. 11. u Izletištu Goričanec.Sumirani su sportski rezultati, proglašeni najsportaši po disciplinama, te suproglašni najsportaši Podružnice – kod muških Drago Kokalj i kod žena AnđelaKrajačić.

IZLETI:

Masovniji izlet članova Podružnice organiziranje 11. 10. autobusom sa 88 naših članova. Posjetili smo Koprivnicu, Đurđevac,Pitomaču i završili na ručku i zabavi u Kloštar Podravskom. Razgledali smoznamenitije destinacije na našim stajankama,sve vikom zaslugom našeg župnika prečasnog Ivana Hercega.

Zajedno sa prijateljima iz Sv. Jurja na Bregu posjetili smo uZagrebačkom kazalištu mladin predstavu našeg Kristijana Novaka „Črna matizemla“, turističkim vlakićem organizirane su 2 vožnje – u V. Polanu 19. 06. i uMuzej Rudarstva u M. Središću 23. 10. sa ukupno 82 učesnika. Na dvodnevnompromotivnom izletu u organizaciji MUMŽ u Vodice i Split sudjelovalo je dvojenaših članova, a na već tradicionalnom 12-dnevnom ljetovanju naših članova uThalassotherapiji u Cirkvenici od 23. 07. do 04. 08. boravio je 51 član. Poredugodnog odmora, organizirani smo i lijepi izlet brodom u Opatiju.

MANIFESTACIJE:

Usklopu Dana turizma naše Općine organizirali smo 11. 08. tradicionalniMeđunarodni susret umirovljenika sa gostima iz V. Polane – Hotize, Komende kodKamnika, Kotoribe, Čakovca i domaćih članova, ukupno preko 220 učesnika.Kulturni program upotpunio je voditelj Stanko Perčić kao Svetomartinski Vanjček, Ivan Grahovec poeta iz Čakovca inaša članica Marija Trstenjak pročitali su par njegovih stihova, stihove suizrecitirali i Franjo Golubić i predsjednica Nada Lovrec, za glazbenu zabavu sebrinuo Aktiv bend, sa tri popularna hita priključila se i Grupa Magazin. Toplojelo za sve, polovično donirano, pripremila je Pizzeria Arka, a hladna pićanudio je NK „Polet“. Žene Hlapićine pripremile su i donirale ukusne kolače.Veliku pomoć kod provedbe susretapružili su nam naši donatori – „Prommig“ Čakovec, TZ Općine, Pizzeria „Arka“,Tepro, CNC, Stolarija Vnuk i Vinarija Preiner. Susret je označen kao vrlouspješan na zadovoljstvo prisutnih.

Sljedećeg dana naši članovi pod vodstvom Ivana Šafranića uspješno su naszastupali u povrci Starih običaja sa„Odmorom po starinski“.

Naše žene predvođene Marijom Šardi i Dragicom Suljagić vrhunski su predstavile našu Općinu 13. 09. uToplicama Sv. Martin na „Bakinim kolačima“, a složna 5-članska ekipa podvodstvom Marije Trstenjak pripremila je izvanredan gulaš na „Gulašijadi“ 10. 11. Zabavni diogodine završili smo u Izletištu Goričanec na zabavi za Štefanje sa 46 veselihumirovljenika.

Sportašima je tom godine nabavljen 31 komplet trenirki preko projekta Općine, a Općina je uz našu pomoć podijelila 20 božićnih bonova po 100 kunaumirovljenicama sa niskim mirovinama.

Kao i svake godine tako smo i ove, uz pomoć naših donatora, 60 starijih i bolesnih članova darivali božićno-novogodišnjim poklonima, te tako još jednu uspješnu godinu priveli kraju.

Galerija slika LINK NA GALERIJU SLIKA.

Zimskom stankom prikupiti ćemo snage za nove uspjehe.

Sv. Martin na Muri 01. 03. 2019.

AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 1.1. – 31.5. 2018.

09-08-2013

Rad Podružniceumirovljenika Sveti Martin na Muri nastavlja sa istim tempom i u 2018. godinu. Godinu 2017.završili smo sa oko 420. članova.

U pravih 5 mjeseci ove godineIzvršni odbor održao je dvije sjednice. Važniji zaključci bili su da se organiziraproslava Dana žena za članstvo, da se organizira sportsko zabavni susret sasusjednim podružnicama do 10 05., te da se 15. 04. održi Godišnja izvještajnaskupština. Na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini, koja je održana uVatrogasnom domu Lapšina uz prisustvu 65 članova i gostiju, pored izvješća za2017. Godinu, planova za 2018. Godinu, istaknuto je pozitivno financijskoposlovanje, a na kraju je priređen domjenak za sudjelujuće.

Iz rada Izvršnog odboraMUMŽ valja istaknuti odluku da se podružnice iz Međimurske županije odriču 5 %udjela članarine Kase uzajamne pomoći u korist Kase ( budući se sredstva izgodine u godinu smanjuju ), što iziskuje potrebu izrade ovog Pravilnika o raduKUP-a.

Kako je navedeno,organizirana je proslava Dana žena 8. Ožujka u Kleti Goričanec uz prisustvu 69učesnika. U odličnoj atmosferi, uzvečeru i dobru glazbu, članice su darivane lijepim lončanicama, darom Općine.

SPORTSKE AKTIVNOSTI:

Sa treninzima na otvorenom– Lovački dom u Brezovcu – započeli smo 11. 04., gdje se tjedno sastaje 20 do30 članova. Prvi sportsko- zabavni susret članova susjednih podružnica ( M. Središće, Senlica, Vratišinec i Sv. Martin na Muri )održan je 29. 04 u Toplicama Sv. Martin sa ukupno oko 140 učesnika. Našičlanovi zauzeli su ukupno 3 mjesto, uz 5 medalja: jedna zlatna ( kolotovi – Anika Jurović), 3 sreberne ( pikado – Drago Kokalj iAnđela Krajačić, kolutovi – Marija Šardi ) i 1 bronca ( kolutovi Marija Ploh ).

Na Županijskom sportskomsusretu održanom 24. 05. Na MESAP-u u Nedelišću, našu Podružnicu predstavljaloje 28 učesnika u 7 sportskih disciplina. Ekipa u bacanju kolutova zauzela jeukupno odlično 3 mjesto od 27 ekipa, a naši članovi su 7 mjesto u ukupnomporetku.

IZLETI:

Na trodnevnom promotivnomizletu za predstavnike podružnica MUMŽ sudjelovalo je dvoje naših predstavnika,na manifestaciji Dani šibe-ribe u Kotoribi bilo je devetero naših predstavnikaizvanredno pogošćeno od domaćih umirovljenika, a 8. 05. Na jednodnevni izlet uKomendu i okolinu (Slovenija) uputilo se 58 naših članova. Bilo je to nezaboravnoputovanje na kojem su nas domaćini Drago Žinić, gos. Marija Špehanija i posebnogospodin Igor Štebe fantastično primili i ugostili, zbog čega nam je dan bioprekratak.

Naše aktivnosti, prošle i buduće zahtijevaju i financijska sredstva,stoga smo Općini i Turističoj zajednici Općine predali projekte za pridobivanjesredstava, planiramo uputiti zamolbe za donacije.

U radu 5-članskog Nadzornogodbora MUMŽ sudjeluje naš predsjednik gospodin Mirko Krajačić, a on je biotakođer među 10 delegata iz MUMŽ na Izbornoj sjednici Skupštine Maticeumirovljenika Hrvatske održanoj u Zagrebu 03. 05., gdje je izabrana novapredsjednika MUH-a gospođa Vesna Fortuna, prva žena na toj funkciji.

Topliji dani brzo nam lete,planirani događaji se nižu! Slijede nam sportsko-zabavni susreti, Hotiške ribe,ljetovanje u Crikvenici, Dani turizma Općine... i godina će proći.

U Sv. Martin na Muri, 12.06. 2018.

Novosti i obavijesti

Sve novosti i obavijesti udruge na jednom mjestu.