Radno vrijeme

Ured radi utorkom i petkom od 9:00-12:00 sati

od travnja 2018. samo utorkom od 9:00-12:00 sati

O nama

Donijet je i plan rada za tekuću godinu, po kojem se Podružnica vodila u 2017.godini.

Na konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, održanoj 12. 04. 2017. Izabrano je vodstvo Podružnice.

Predsjednik Izvršnog odbora, ujedno i predsjednik Podružnice, imenovan je dosadašnji predsjednik MIRKO KRAJAČIĆ, za dopredsjednika imenovana je DRAGICA ŽIVČEC, tajnik-blagajnik je ZVONKO HUIĆ, a njegov zamjenik FRANJO KOVAČIĆ.

Nadzorni odbor za predsjednika imenovao je MARIJU SAKAČ.

Od konstituirajuće sjednice pa do kraja 2017. godine Izvršni odbor održao je 4. Sjednice. Jedna od važnih odluka je da u Skupštinu Matice umirovljenika Međimurske županije ulaze Mirko Krajačić i Zvonko Huić, a u Odbor kase uzajamne pomoći Zvonko Huić.

Iz rada Skupštine i Izvršnog odbora Matice umirovljenika Međimurske županije u 2017. godini valja napomenuti da je prihvaćen novi Statut MUMŽ , članarina u Matici se za 2018 . godinu povećava na 50,00 kuna, a činjenica je da nam se članstvo Matice povećava, dok članstvo u kasi uzajamne pomoći opada. U sklopu Izborne godišnje skupštine MUMŽ-a održana je tradicionalna proslava 50 i 60 godina braka članova sa područja Međimurske županije. Iz naše Podružnice u G.Dubravi slavilo je 10 parova.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti naših članova svakako su sportsko-zabavno susreti.

Na Županijskom sportskom susretu predstavnika 27 Podružnica iz Međimurske županije održanom 18. 05. 2017. Na MESAP-u Nedelišće, našu Podružnicu predstavljalo je 24 takmičara, a naš član Dragutin Kokalj osvojio je zlatnu medalju u disciplini pikado za muške.

Sportsko-zabavni susreti sa okolnim nam Podružnicama održavaju se tokom ljeta. Naša Podružnica domaćin je bila na susretu u Toplicama Sv. Martin 30. O4. 2017. prijateljima iz M. Središća, Selnice i Vratišinca, sa ukupno 134 učesnika, a naša Podružnica sudjelovala je na susretima Podružnica Vratišinca u G. Dubravi, M. Središća u Fontani Mačkovec i Selnice također u Mačkovcu, sa ukupno oko 120 članova. Na tim su susretima naši sportaši osvojili 3 zlatne medalje, 5 srebrnih medalje i 3 brončane medalje pojedinačno, odnosno 1 pehar za 1 mjesto i 2 pehara za 3 mjesto, sveukupno na susretu.

Članovi sportske sekcije sastaju se jednom tjedno na treninzima u pojedinim disciplinama. Druženja uz trening održavali smo do srpnja kod Doma branitelja u Sv. Martinu na Muri, a nakon toga, zbog građevinskih radova na Domu branitelja, preselili smo se na prostor Lovačkog doma „Trčka“ u Brezovcu.

Svi učesnici sportskih nadmetanja, zajedno sa članovima Izvršnog i Nadzornog odbora organizirali su završnicu u Kleti Goričanec 24. 11. 2017., gdje su proglašeni najbolji među njima. Priznanje kao najbolja sportašica u 2017. primila je Katarina Sobočan, a najbolji sportaš Dragutin Kokalj. Po disciplinama priznanja su primili: Branko Ploh – gađanje zračnom puškom, Katarina Koprivec i Marija Šardi- pikado za žene, Dragutin Kokalj – pikado muški, Katarina Sobočan – viseća kuglana žene, Marijan Horvat – viseća kuglana muški i Anika Jurović – kolutovi.

Umirovljeničke dane naši članovi upotpunjavali su si također na zabavnim druženjima kao što je bio ribički piknik 30. 05. 2017.u Vatrogasnom domu Sv. Martin na Muri sa 100 učesnika, pa već tradicionalni međunarodni susret umirovljenika sa prijateljima iz Velike Polane – Hotize i Čakovca sa ukupno preko 200 učesnika, te na zabavi za Štefanje u Kleti Goričanec.

Naši članovi učestvovali su i u više društvenih manifestacija: U povorci starih običaja na Danima turizma naše Općine, na Bakinim kolačima u Prelogu predstavljali smo našu Općinu, a na Gulašijadi u povodu Martinja i Dana općine imali smo predstavnike sa najljepšim štandom susreta i za čije delicije su posjetioci pokazali izuzetan interes!

Predstavnici naše Podružnice uveličali su proslavu 25-te obljetnice prijateljskog nam Društva upokojencev Velike Polane, predstavljali nas na susretu Društvava upokojencev Prekmurja, uzeli učešća na sportskim igrama umirovljenika u Cirkvenici, također učestvovali na druženju umirovljenika Republike Hrvatske u Čuntićima kod Petrinje.

Naša Podružnica organizirala je u 2017. godini više izleta i to: Turističkim vlakićem posjetili smo Hotiške ribiške dneve u srpnju, na izlet autobusom po Hrvatskom zagorju uputilo nas se 60-tak, a Advend u Zagrebu pogledalo je 50 članova.

U organizaciji Podružnice na 12 dnevnom ljetovanju u Thalassotherapiji Cirkvenica boravilo je 52- je članova, gdje odlazimo i ove godine u srpnju mjesecu.

Kao i svake godine, i ove smo naše članove starije od 80 godina darivali malim božićno-novogodišnjim poklonima, a neposredno prije toga svi naši članovi mogli su se opskrbiti sa po sandukom jabuka, poklonom Crvenog križa i MUMŽ, gdje su se u velikoj mjeri angažirali naši aktivisti.

Iz iznijetog se zaključuje da naši članovi nisu mirovali tokom cijele godine, a o aktivnosti u 2018. pokušat ćemo vas redovito informirati.

U Svetom Martinu na Muri, 14. 02. 2018.