AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 1. 9. DO 31. 12. 2019.

02-17-2020

Završetkom zajedničkog ljetovanja i uspješnom organizacijom susretaumirovljenika u okviru Dana turizma općine, aktivnosti su prešle u jesenski dios pogledom prema kraju godine.

Rukovodstvo Podružnice na svoje 2 sjednice, između ostalog, prihvatiloje polugodišnji izvještaj o svom radu i financijski izvještaj, isplanirani sumogući izleti, dogovoreni koraci oko nabave božićno novogodišnjih poklona zastarije i bolesne članove, razmotrena mogućnost za dodjelu božićnih bonovaopćine za umirovljenike sa niskim mirovinama, te sve ostale aktivnosti koje nasčekaju do kraja godine.

Aktivni smo također bili u radu tijela MUMŽ koja je u listopadu održalasvoju Izvještajnu godišnju skupštinu s osvrtom na rad u prvih devet mjeseci,naš član aktivno je učestvovao u radu Nadzornog odbora matice ( tu vrijediistaknuti činjenicu da su sve Podružnice naše Županije poslovale pozitivno, alii to da nam članstvo u KUP stalno opada ).

SPORTSKO – ZABAVNI SUSRETI:

Sportskozabavna druženja sa susjednim nam Podružnicama nastavljeno je 15. rujnasusretom u Fontani Mačkovec gdje nam je domaćin bila podružnica M. Središća saučešćem 42 naših članova i zauzetim 2 mjestom u ukupnom plasmanu i osvojenimpeharom.

Zadnje sportsko-zabavno druženje održano je 23. listopada uorganizaciji MUMŽ u G. Dubravi s našimgostima iz Ljutomera i prisustvom članova 5 Podružnica Matice, 18 sudjelujućihiz naše Podružnice u 5 disciplina.

IZLETI - ZABAVNA DRUŽENJA:

Jesenski dani iskorišteni su za ugodan izlet naših 57 članova u KloštarPodravski i okolicu u listopadu gdje jeposječena galerija Ivana Lackovića – Croate, više kulturnih spomenika, proveden piknik u vinogradu i završen ručkom izabavom.

Ulistopadu smo pripremili također domaći piknik, i to ribički, zajedno sa našimribičima u Ribičkom domu Žabnik gdje nas se okupilo 92. članova, te uz ukusnu ribu, piće, živu glazbu proveliugodno popodne.

Već u novogodišnjem raspoloženju u IzletištuGoričanec priređeno je zabavno veće u povodu „Štefanja“ uz sudjelovanje 76naših članova koji su se uz večeru i ples ugodno zabavili.

Na poziv prijatelja iz Kotoribe osmorica naših članova učestvovala je na njihovom druženju u povodu DanaKotoribe, gdje smo u njihovom širokom društvu proveli prekrasno popodne.

Popodnevno vrijeme ugodno je provedeno također na „Gulašijadi“ 9. 11.koju Turistička zajednica općine tradicionalno priređuje u povodu Dana općine.Pod vodstvom para Kukovec i Katarine Kutnjak pripremljen je ukusan gulaš kojije časkom nestao. Na našem lijepomštandu bilo je i drugih razno raznih delicija koje su se ponudile mnogobrojnimgostima.

Aktivnosti su se tako polako primakle kraju pa smo na tradicionalnoj„Sportskoj završnici“ 22. Studenog sumirali sportske uspjehe u IzletištuGoričanec. Proanalizirani su sportski susreti, istaknuti pojedinci, teproglašeni najuspješniji po pojedinim disciplinama: Mira Trstenjak, Stjepan Perčić, Ivan Oletić,Anka Koprivec, Juraj Rašperger, Julika Perčić, Marijana Šafranić i par Kukovec.Najsportašima godine proglašeni su Anka Koprivec kod žena, te Stjepan Perčić ipar Kukovec kod muških.

Pri samom kraju godine organizirali smo podjelu Božićno-novogodišnjihpoklona za starije i bolesne članove. Naši sponzori ( društva s područja našeOpćine ) odazvali su se nam na naše zamolbe i financijskim donacijama omogućilinabavu 72 poklon paketa s kojima su naši aktivisti zaželjeli sretne i zdraveblagdane i nadolazeću godinu.

Pri samom kraju godine Podružnica se uključila u podjelu božićnih bonovavrijednosti 100 kuna koje je naša Općina osigurala za umirovljenike sa ukupnommirovinom do 2.000,00 kuna.

Minulu godinu smatramo uspješnom, a kroz zimsku stanku pripremit ćemo seza nove zadatke.

U Sv. Martinu na Muri, 16. 1. 2020.

AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 1. 1. DO 31.8. 2019.

12-04-2019

U novu 2019. godinu krenuli smo,kao što smo se i nadali, odmoreni i puniželje za novim uspjesima, kako bi našim članovima na što bolji način omogućiliprovođenje slobodnih trenutaka.

Planiranje događanja u našoj Podružnici vršimo na sjednicama članovaIzvršnog i Nadzornog odbora, te na svakotjedenim druženjima naših članova uokviru sportskih sekcija. U periodu o kojem govorimo održane su 3 sjedniceIzvršnog odbora, održana je Izvještajna godišnja skupština Podružnice uzprisustvo 80 naših članova, naši predstavnici učestvuju u radu Izvršnog odboraMUMŽ, u Nadzornom odboru MUMŽ, a učestvovali smo i u radu Skupštine MUH uZagrebu 16.svibnja.

SPORTSKO ZABAVNI SUSRETI

Gore spomenuto svakotjedno druženje- treninzi naših članova drže nas ustalnoj formi za sportsko zabavna druženja unutar četiri do šest podružnica našeg okruženja. Do sada suodržana tri takva susreta uz učešća članova Podružnica M. Središća, Vratišinca,Selnice, Sv. Jurja na Bregu i Novog sela Rok, gdje su naši članovi zauzelijednom 1 mjesto,2 puta drugo i 3 puta treće mjesto ekipno, te osvojili 4 zlatnemedalje, 2 sreberne i 1 brončanu u pojedinačnoj konkurenciji. Na sportskom susretuPodružnica MUMŽ održanog 30. svibnja na MESAP-u naša ekipa u maloj košarciosvojila je 2 mjesto, članica ekipa Marijana Šafranić srebrnu medalju, a dvojacKukovec u belotu brončane medalje.

IZLETI

U prvih 8 mjeseci organizirali smo 2 izleta za naše članove: 25. veljače56 članova sudjelovalo je na izletu u Bjelovar – Nartu ( prezentacija FirmePavletić ) i 18. lipnja posjetili smo ( 53 člana ) SZOMBATHELY – NARDU, rodnomjesto sv.Martina, uz veliku pomoć našeg župnika preć. Ivana Hercega.

ZABAVNA DRUŽENJA

Zabavna druženja nekako nam svake godine započinju proslavom Dana žena,pa smo tako i ove u Izletištu Goričanec otvorili sezonu, a zabavno druženje uistom ambijentu ponovili i 1.maja s ukupno 150 članova.

Na susretu bračnih parova koji slave 50 i 60godina braka u organizaciji MUMŽ u Restoranu K Jeleni u G. Dubravi imali smo 4bračna para iz naše Podružnice. Turističkim vlakićem naše Općine posjetili smomanifestaciju Hotiške ribe, gdje smo prijatelje umirovljenike iz V.Polane –Hotize pozvali posjetiti naše Daneturizma i međunarodni susret umirovljenika. Vlakić nas je također provozao i naŠpanceranje u Slakovec 19.svibnja uz sudjelovanje 41 člana. Predstavnici naše Podružnicesudjelovali su na druženju umirovljenika Prekmurja u sklopu Prekmurskega poletnega festivala u V. Polani.

Dobra suradnja susjednih Podružnica okrunjena je našim međunarodnimsusretom umirovljenika održanog 9.kolovoza sa gostima iz Komende, V. Polane – Hotiza, Kotoribe i M. Središća,ukupno oko 250 sudionika o čemu smo opširnije izvijestili u prethodnomobraćanju.

Maloodmora i relaksacije 50-tak naših članova pronašlo je na predivnom 12 dnevnomljetovanju u Cirkvenici od 22. 7. do 3. 8.gdje je prikupljena snaga i volja zadogađanja koja nas očekuju do kraja godine.

U Sv. Martinu na Muri, 03. 09. 2019.

Međunarodni susret umirovljenika Sveti Martin na Muri 2019.

08-30-2019

U sklopu Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri, podružnica umirovljenika Sv. Martin na Muri održala je sredinom kolovoza tradicionalni Međunarodni susret umirovljenika. Svojim

prisustvom druženje su uveličali načelnik Općine Sv. Martin na Muri prof. Dražen Crnčec i predsjednica MMUŽ gos. Nadica Lovrec. Ove godine gosti su nam bili umirovljenici Komende kod Kamnika, V. Polane – Hotize, Kotoribe i M. Središća, kao i domaći članovi, ukupno oko 250 gostiju. U prijepodnevnim satima naše goste iz Komende na čelu sa predsjednikom Društva upokojencev g. Sašom Lenarčičem dočekali smo kod doma branitelja Sv. Martin na Muri i sa doručkom i pićem započeli naše druženje. Gosti su turističkim vlakićem općine krenuli na razgledavanje Muzeja naftaštva i rudarstva u Peklenici i M. Središću, gdje su posjetili najstariji naftni izvor na svijetu, te sačuvani dio međimurskih ugljenokopa.

Po povratku druženje je nastavljeno sa spomenutim prijateljima pod velilkim šatorom na igralištu NK „Poleta“. Uz živu glazbu „Dua Sanjari“ kraći kulturni program pod dirigentskom palicom
Svetomartinjskog Vajnčeka ( Stanko Perčić) izvele su starije folklorašice HKUU-a Sv. Martin, talentirane mlade nade našeg kraja – bend Zodiac Junior, gos. Nadica Lovrec, a poseban štih
ponovno je dao nastup folklorne skupine DU Komenda sa poskočnim podalpskim plesovima. Druženje se nastavilo domjenkom kojeg su nam pripremili članovi UHVIDR-e Sv. Martin na Muri uz hladno piće posluženo od strane KN „Poleta“, te finih kolača naših članica.

Veselo druženje potrajalo je do večernjih sati uz obećanje na rastanku – doviđenja do godine!!!

PREDSJENIK
Mirko Krajačić

AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 01.06. DO 31.12. 2018.

03-07-2019

I doista, 2018. brzo je proletjela, prepuna događanja i aktivnosti ukojima su sudjelovali naši članovi.

Vodstvo Podružnice sastalo se 3 puta na sjednicama gdje se rješavalatekuća problematika, značajnija je bilapriprema Međunarodnog susreta umirovljenika u sklopu Dana turizma dana Općine.

U radu Izvršnog odbora Matice umirovljenika Međimurske županije ( MUMŽ), u kojem sudjeluje naš predsjednik, pored redovite problematike rješavalo sei o prijedlogu povećanje članarine Kase uzajamne pomoći ( KUP ), koja je nakonrazmatranja prijedloga po Podružnicama usvojena na Godišnjoj skupštine MUMŽ.

Rad našeg člana u Nadzornom odboru MUMŽ također je bio aktivan.

Redovna Godišnja skupština MUMŽ u kojoj su zastupljeni naš predsjednik itajnik, održana je 21. 06. 2018. u G. Dubravi sa tematikom rada Matice u 2017.godini, a istog podneva održana je i proslava 50 i 60 godina braka članovaMUMŽ. Iz naše Podružnice imali smo slavljenike sa 50 godina braka – Marija iStjepan Zadravec.

Izvještajna godišnja skupština MUMŽ održana je 18. 12. 2018. gdje je prihvaćen Plan rada i Financijskiplan Matice za 2019. Godine, a prihvaćen je i novi Pravilnik o radu KUP-a, teje donijeta Odluka o povećanju godišnje članarine KUP-a. Po zaključku našegIzvršnog odbora, jedini smo glasali protiv povećanje članarine.

SPORTSKE AKTIVNOSTI:

Druga polovica godine donijela nam je dvasportsko zabavna susreta sa sjedjednim Podružnicama. Domaćin susreta u Mačkovcu09. 09. bila je Podružnica M. Središća, gdje je sudjelovalo 36 učesnika iz našePodružnice i osvoje je ukupno 3 mjesto, dok je domaćin susreta u G . Dubravi07. 10. bila Podružnica Selnice. Iz Sv.Martina na Muri učešće je uzelo 34učesnika i osvojeno je treće do četvrto mjesto.

Tradicionalno završno druženje ( Sportska završnica ) članova oba Odborai nastupajućih sportaša tokom godine održana je 23. 11. u Izletištu Goričanec.Sumirani su sportski rezultati, proglašeni najsportaši po disciplinama, te suproglašni najsportaši Podružnice – kod muških Drago Kokalj i kod žena AnđelaKrajačić.

IZLETI:

Masovniji izlet članova Podružnice organiziranje 11. 10. autobusom sa 88 naših članova. Posjetili smo Koprivnicu, Đurđevac,Pitomaču i završili na ručku i zabavi u Kloštar Podravskom. Razgledali smoznamenitije destinacije na našim stajankama,sve vikom zaslugom našeg župnika prečasnog Ivana Hercega.

Zajedno sa prijateljima iz Sv. Jurja na Bregu posjetili smo uZagrebačkom kazalištu mladin predstavu našeg Kristijana Novaka „Črna matizemla“, turističkim vlakićem organizirane su 2 vožnje – u V. Polanu 19. 06. i uMuzej Rudarstva u M. Središću 23. 10. sa ukupno 82 učesnika. Na dvodnevnompromotivnom izletu u organizaciji MUMŽ u Vodice i Split sudjelovalo je dvojenaših članova, a na već tradicionalnom 12-dnevnom ljetovanju naših članova uThalassotherapiji u Cirkvenici od 23. 07. do 04. 08. boravio je 51 član. Poredugodnog odmora, organizirani smo i lijepi izlet brodom u Opatiju.

MANIFESTACIJE:

Usklopu Dana turizma naše Općine organizirali smo 11. 08. tradicionalniMeđunarodni susret umirovljenika sa gostima iz V. Polane – Hotize, Komende kodKamnika, Kotoribe, Čakovca i domaćih članova, ukupno preko 220 učesnika.Kulturni program upotpunio je voditelj Stanko Perčić kao Svetomartinski Vanjček, Ivan Grahovec poeta iz Čakovca inaša članica Marija Trstenjak pročitali su par njegovih stihova, stihove suizrecitirali i Franjo Golubić i predsjednica Nada Lovrec, za glazbenu zabavu sebrinuo Aktiv bend, sa tri popularna hita priključila se i Grupa Magazin. Toplojelo za sve, polovično donirano, pripremila je Pizzeria Arka, a hladna pićanudio je NK „Polet“. Žene Hlapićine pripremile su i donirale ukusne kolače.Veliku pomoć kod provedbe susretapružili su nam naši donatori – „Prommig“ Čakovec, TZ Općine, Pizzeria „Arka“,Tepro, CNC, Stolarija Vnuk i Vinarija Preiner. Susret je označen kao vrlouspješan na zadovoljstvo prisutnih.

Sljedećeg dana naši članovi pod vodstvom Ivana Šafranića uspješno su naszastupali u povrci Starih običaja sa„Odmorom po starinski“.

Naše žene predvođene Marijom Šardi i Dragicom Suljagić vrhunski su predstavile našu Općinu 13. 09. uToplicama Sv. Martin na „Bakinim kolačima“, a složna 5-članska ekipa podvodstvom Marije Trstenjak pripremila je izvanredan gulaš na „Gulašijadi“ 10. 11. Zabavni diogodine završili smo u Izletištu Goričanec na zabavi za Štefanje sa 46 veselihumirovljenika.

Sportašima je tom godine nabavljen 31 komplet trenirki preko projekta Općine, a Općina je uz našu pomoć podijelila 20 božićnih bonova po 100 kunaumirovljenicama sa niskim mirovinama.

Kao i svake godine tako smo i ove, uz pomoć naših donatora, 60 starijih i bolesnih članova darivali božićno-novogodišnjim poklonima, te tako još jednu uspješnu godinu priveli kraju.

Galerija slika LINK NA GALERIJU SLIKA.

Zimskom stankom prikupiti ćemo snage za nove uspjehe.

Sv. Martin na Muri 01. 03. 2019.

AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 1.1. – 31.5. 2018.

09-08-2013

Rad Podružniceumirovljenika Sveti Martin na Muri nastavlja sa istim tempom i u 2018. godinu. Godinu 2017.završili smo sa oko 420. članova.

U pravih 5 mjeseci ove godineIzvršni odbor održao je dvije sjednice. Važniji zaključci bili su da se organiziraproslava Dana žena za članstvo, da se organizira sportsko zabavni susret sasusjednim podružnicama do 10 05., te da se 15. 04. održi Godišnja izvještajnaskupština. Na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini, koja je održana uVatrogasnom domu Lapšina uz prisustvu 65 članova i gostiju, pored izvješća za2017. Godinu, planova za 2018. Godinu, istaknuto je pozitivno financijskoposlovanje, a na kraju je priređen domjenak za sudjelujuće.

Iz rada Izvršnog odboraMUMŽ valja istaknuti odluku da se podružnice iz Međimurske županije odriču 5 %udjela članarine Kase uzajamne pomoći u korist Kase ( budući se sredstva izgodine u godinu smanjuju ), što iziskuje potrebu izrade ovog Pravilnika o raduKUP-a.

Kako je navedeno,organizirana je proslava Dana žena 8. Ožujka u Kleti Goričanec uz prisustvu 69učesnika. U odličnoj atmosferi, uzvečeru i dobru glazbu, članice su darivane lijepim lončanicama, darom Općine.

SPORTSKE AKTIVNOSTI:

Sa treninzima na otvorenom– Lovački dom u Brezovcu – započeli smo 11. 04., gdje se tjedno sastaje 20 do30 članova. Prvi sportsko- zabavni susret članova susjednih podružnica ( M. Središće, Senlica, Vratišinec i Sv. Martin na Muri )održan je 29. 04 u Toplicama Sv. Martin sa ukupno oko 140 učesnika. Našičlanovi zauzeli su ukupno 3 mjesto, uz 5 medalja: jedna zlatna ( kolotovi – Anika Jurović), 3 sreberne ( pikado – Drago Kokalj iAnđela Krajačić, kolutovi – Marija Šardi ) i 1 bronca ( kolutovi Marija Ploh ).

Na Županijskom sportskomsusretu održanom 24. 05. Na MESAP-u u Nedelišću, našu Podružnicu predstavljaloje 28 učesnika u 7 sportskih disciplina. Ekipa u bacanju kolutova zauzela jeukupno odlično 3 mjesto od 27 ekipa, a naši članovi su 7 mjesto u ukupnomporetku.

IZLETI:

Na trodnevnom promotivnomizletu za predstavnike podružnica MUMŽ sudjelovalo je dvoje naših predstavnika,na manifestaciji Dani šibe-ribe u Kotoribi bilo je devetero naših predstavnikaizvanredno pogošćeno od domaćih umirovljenika, a 8. 05. Na jednodnevni izlet uKomendu i okolinu (Slovenija) uputilo se 58 naših članova. Bilo je to nezaboravnoputovanje na kojem su nas domaćini Drago Žinić, gos. Marija Špehanija i posebnogospodin Igor Štebe fantastično primili i ugostili, zbog čega nam je dan bioprekratak.

Naše aktivnosti, prošle i buduće zahtijevaju i financijska sredstva,stoga smo Općini i Turističoj zajednici Općine predali projekte za pridobivanjesredstava, planiramo uputiti zamolbe za donacije.

U radu 5-članskog Nadzornogodbora MUMŽ sudjeluje naš predsjednik gospodin Mirko Krajačić, a on je biotakođer među 10 delegata iz MUMŽ na Izbornoj sjednici Skupštine Maticeumirovljenika Hrvatske održanoj u Zagrebu 03. 05., gdje je izabrana novapredsjednika MUH-a gospođa Vesna Fortuna, prva žena na toj funkciji.

Topliji dani brzo nam lete,planirani događaji se nižu! Slijede nam sportsko-zabavni susreti, Hotiške ribe,ljetovanje u Crikvenici, Dani turizma Općine... i godina će proći.

U Sv. Martin na Muri, 12.06. 2018.

Novosti i obavijesti

Sve novosti i obavijesti udruge na jednom mjestu.