AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 1.1. – 31.5. 2018.

09-08-2013

Rad Podružniceumirovljenika Sveti Martin na Muri nastavlja sa istim tempom i u 2018. godinu. Godinu 2017.završili smo sa oko 420. članova.

U pravih 5 mjeseci ove godineIzvršni odbor održao je dvije sjednice. Važniji zaključci bili su da se organiziraproslava Dana žena za članstvo, da se organizira sportsko zabavni susret sasusjednim podružnicama do 10 05., te da se 15. 04. održi Godišnja izvještajnaskupština. Na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini, koja je održana uVatrogasnom domu Lapšina uz prisustvu 65 članova i gostiju, pored izvješća za2017. Godinu, planova za 2018. Godinu, istaknuto je pozitivno financijskoposlovanje, a na kraju je priređen domjenak za sudjelujuće.

Iz rada Izvršnog odboraMUMŽ valja istaknuti odluku da se podružnice iz Međimurske županije odriču 5 %udjela članarine Kase uzajamne pomoći u korist Kase ( budući se sredstva izgodine u godinu smanjuju ), što iziskuje potrebu izrade ovog Pravilnika o raduKUP-a.

Kako je navedeno,organizirana je proslava Dana žena 8. Ožujka u Kleti Goričanec uz prisustvu 69učesnika. U odličnoj atmosferi, uzvečeru i dobru glazbu, članice su darivane lijepim lončanicama, darom Općine.

SPORTSKE AKTIVNOSTI:

Sa treninzima na otvorenom– Lovački dom u Brezovcu – započeli smo 11. 04., gdje se tjedno sastaje 20 do30 članova. Prvi sportsko- zabavni susret članova susjednih podružnica ( M. Središće, Senlica, Vratišinec i Sv. Martin na Muri )održan je 29. 04 u Toplicama Sv. Martin sa ukupno oko 140 učesnika. Našičlanovi zauzeli su ukupno 3 mjesto, uz 5 medalja: jedna zlatna ( kolotovi – Anika Jurović), 3 sreberne ( pikado – Drago Kokalj iAnđela Krajačić, kolutovi – Marija Šardi ) i 1 bronca ( kolutovi Marija Ploh ).

Na Županijskom sportskomsusretu održanom 24. 05. Na MESAP-u u Nedelišću, našu Podružnicu predstavljaloje 28 učesnika u 7 sportskih disciplina. Ekipa u bacanju kolutova zauzela jeukupno odlično 3 mjesto od 27 ekipa, a naši članovi su 7 mjesto u ukupnomporetku.

IZLETI:

Na trodnevnom promotivnomizletu za predstavnike podružnica MUMŽ sudjelovalo je dvoje naših predstavnika,na manifestaciji Dani šibe-ribe u Kotoribi bilo je devetero naših predstavnikaizvanredno pogošćeno od domaćih umirovljenika, a 8. 05. Na jednodnevni izlet uKomendu i okolinu (Slovenija) uputilo se 58 naših članova. Bilo je to nezaboravnoputovanje na kojem su nas domaćini Drago Žinić, gos. Marija Špehanija i posebnogospodin Igor Štebe fantastično primili i ugostili, zbog čega nam je dan bioprekratak.

Naše aktivnosti, prošle i buduće zahtijevaju i financijska sredstva,stoga smo Općini i Turističoj zajednici Općine predali projekte za pridobivanjesredstava, planiramo uputiti zamolbe za donacije.

U radu 5-članskog Nadzornogodbora MUMŽ sudjeluje naš predsjednik gospodin Mirko Krajačić, a on je biotakođer među 10 delegata iz MUMŽ na Izbornoj sjednici Skupštine Maticeumirovljenika Hrvatske održanoj u Zagrebu 03. 05., gdje je izabrana novapredsjednika MUH-a gospođa Vesna Fortuna, prva žena na toj funkciji.

Topliji dani brzo nam lete,planirani događaji se nižu! Slijede nam sportsko-zabavni susreti, Hotiške ribe,ljetovanje u Crikvenici, Dani turizma Općine... i godina će proći.

U Sv. Martin na Muri, 12.06. 2018.

Komentari zatvoreni.

Novosti i obavijesti

Sve novosti i obavijesti udruge na jednom mjestu.