AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 01.06. DO 31.12. 2018.

03-07-2019

I doista, 2018. brzo je proletjela, prepuna događanja i aktivnosti ukojima su sudjelovali naši članovi.

Vodstvo Podružnice sastalo se 3 puta na sjednicama gdje se rješavalatekuća problematika, značajnija je bilapriprema Međunarodnog susreta umirovljenika u sklopu Dana turizma dana Općine.

U radu Izvršnog odbora Matice umirovljenika Međimurske županije ( MUMŽ), u kojem sudjeluje naš predsjednik, pored redovite problematike rješavalo sei o prijedlogu povećanje članarine Kase uzajamne pomoći ( KUP ), koja je nakonrazmatranja prijedloga po Podružnicama usvojena na Godišnjoj skupštine MUMŽ.

Rad našeg člana u Nadzornom odboru MUMŽ također je bio aktivan.

Redovna Godišnja skupština MUMŽ u kojoj su zastupljeni naš predsjednik itajnik, održana je 21. 06. 2018. u G. Dubravi sa tematikom rada Matice u 2017.godini, a istog podneva održana je i proslava 50 i 60 godina braka članovaMUMŽ. Iz naše Podružnice imali smo slavljenike sa 50 godina braka – Marija iStjepan Zadravec.

Izvještajna godišnja skupština MUMŽ održana je 18. 12. 2018. gdje je prihvaćen Plan rada i Financijskiplan Matice za 2019. Godine, a prihvaćen je i novi Pravilnik o radu KUP-a, teje donijeta Odluka o povećanju godišnje članarine KUP-a. Po zaključku našegIzvršnog odbora, jedini smo glasali protiv povećanje članarine.

SPORTSKE AKTIVNOSTI:

Druga polovica godine donijela nam je dvasportsko zabavna susreta sa sjedjednim Podružnicama. Domaćin susreta u Mačkovcu09. 09. bila je Podružnica M. Središća, gdje je sudjelovalo 36 učesnika iz našePodružnice i osvoje je ukupno 3 mjesto, dok je domaćin susreta u G . Dubravi07. 10. bila Podružnica Selnice. Iz Sv.Martina na Muri učešće je uzelo 34učesnika i osvojeno je treće do četvrto mjesto.

Tradicionalno završno druženje ( Sportska završnica ) članova oba Odborai nastupajućih sportaša tokom godine održana je 23. 11. u Izletištu Goričanec.Sumirani su sportski rezultati, proglašeni najsportaši po disciplinama, te suproglašni najsportaši Podružnice – kod muških Drago Kokalj i kod žena AnđelaKrajačić.

IZLETI:

Masovniji izlet članova Podružnice organiziranje 11. 10. autobusom sa 88 naših članova. Posjetili smo Koprivnicu, Đurđevac,Pitomaču i završili na ručku i zabavi u Kloštar Podravskom. Razgledali smoznamenitije destinacije na našim stajankama,sve vikom zaslugom našeg župnika prečasnog Ivana Hercega.

Zajedno sa prijateljima iz Sv. Jurja na Bregu posjetili smo uZagrebačkom kazalištu mladin predstavu našeg Kristijana Novaka „Črna matizemla“, turističkim vlakićem organizirane su 2 vožnje – u V. Polanu 19. 06. i uMuzej Rudarstva u M. Središću 23. 10. sa ukupno 82 učesnika. Na dvodnevnompromotivnom izletu u organizaciji MUMŽ u Vodice i Split sudjelovalo je dvojenaših članova, a na već tradicionalnom 12-dnevnom ljetovanju naših članova uThalassotherapiji u Cirkvenici od 23. 07. do 04. 08. boravio je 51 član. Poredugodnog odmora, organizirani smo i lijepi izlet brodom u Opatiju.

MANIFESTACIJE:

Usklopu Dana turizma naše Općine organizirali smo 11. 08. tradicionalniMeđunarodni susret umirovljenika sa gostima iz V. Polane – Hotize, Komende kodKamnika, Kotoribe, Čakovca i domaćih članova, ukupno preko 220 učesnika.Kulturni program upotpunio je voditelj Stanko Perčić kao Svetomartinski Vanjček, Ivan Grahovec poeta iz Čakovca inaša članica Marija Trstenjak pročitali su par njegovih stihova, stihove suizrecitirali i Franjo Golubić i predsjednica Nada Lovrec, za glazbenu zabavu sebrinuo Aktiv bend, sa tri popularna hita priključila se i Grupa Magazin. Toplojelo za sve, polovično donirano, pripremila je Pizzeria Arka, a hladna pićanudio je NK „Polet“. Žene Hlapićine pripremile su i donirale ukusne kolače.Veliku pomoć kod provedbe susretapružili su nam naši donatori – „Prommig“ Čakovec, TZ Općine, Pizzeria „Arka“,Tepro, CNC, Stolarija Vnuk i Vinarija Preiner. Susret je označen kao vrlouspješan na zadovoljstvo prisutnih.

Sljedećeg dana naši članovi pod vodstvom Ivana Šafranića uspješno su naszastupali u povrci Starih običaja sa„Odmorom po starinski“.

Naše žene predvođene Marijom Šardi i Dragicom Suljagić vrhunski su predstavile našu Općinu 13. 09. uToplicama Sv. Martin na „Bakinim kolačima“, a složna 5-članska ekipa podvodstvom Marije Trstenjak pripremila je izvanredan gulaš na „Gulašijadi“ 10. 11. Zabavni diogodine završili smo u Izletištu Goričanec na zabavi za Štefanje sa 46 veselihumirovljenika.

Sportašima je tom godine nabavljen 31 komplet trenirki preko projekta Općine, a Općina je uz našu pomoć podijelila 20 božićnih bonova po 100 kunaumirovljenicama sa niskim mirovinama.

Kao i svake godine tako smo i ove, uz pomoć naših donatora, 60 starijih i bolesnih članova darivali božićno-novogodišnjim poklonima, te tako još jednu uspješnu godinu priveli kraju.

Galerija slika LINK NA GALERIJU SLIKA.

Zimskom stankom prikupiti ćemo snage za nove uspjehe.

Sv. Martin na Muri 01. 03. 2019.

Dodaj komentar
Novosti i obavijesti

Sve novosti i obavijesti udruge na jednom mjestu.