AKTIVNOSTI PODRUŽNICE OD 1. 9. DO 31. 12. 2019.

02-17-2020

Završetkom zajedničkog ljetovanja i uspješnom organizacijom susretaumirovljenika u okviru Dana turizma općine, aktivnosti su prešle u jesenski dios pogledom prema kraju godine.

Rukovodstvo Podružnice na svoje 2 sjednice, između ostalog, prihvatiloje polugodišnji izvještaj o svom radu i financijski izvještaj, isplanirani sumogući izleti, dogovoreni koraci oko nabave božićno novogodišnjih poklona zastarije i bolesne članove, razmotrena mogućnost za dodjelu božićnih bonovaopćine za umirovljenike sa niskim mirovinama, te sve ostale aktivnosti koje nasčekaju do kraja godine.

Aktivni smo također bili u radu tijela MUMŽ koja je u listopadu održalasvoju Izvještajnu godišnju skupštinu s osvrtom na rad u prvih devet mjeseci,naš član aktivno je učestvovao u radu Nadzornog odbora matice ( tu vrijediistaknuti činjenicu da su sve Podružnice naše Županije poslovale pozitivno, alii to da nam članstvo u KUP stalno opada ).

SPORTSKO – ZABAVNI SUSRETI:

Sportskozabavna druženja sa susjednim nam Podružnicama nastavljeno je 15. rujnasusretom u Fontani Mačkovec gdje nam je domaćin bila podružnica M. Središća saučešćem 42 naših članova i zauzetim 2 mjestom u ukupnom plasmanu i osvojenimpeharom.

Zadnje sportsko-zabavno druženje održano je 23. listopada uorganizaciji MUMŽ u G. Dubravi s našimgostima iz Ljutomera i prisustvom članova 5 Podružnica Matice, 18 sudjelujućihiz naše Podružnice u 5 disciplina.

IZLETI - ZABAVNA DRUŽENJA:

Jesenski dani iskorišteni su za ugodan izlet naših 57 članova u KloštarPodravski i okolicu u listopadu gdje jeposječena galerija Ivana Lackovića – Croate, više kulturnih spomenika, proveden piknik u vinogradu i završen ručkom izabavom.

Ulistopadu smo pripremili također domaći piknik, i to ribički, zajedno sa našimribičima u Ribičkom domu Žabnik gdje nas se okupilo 92. članova, te uz ukusnu ribu, piće, živu glazbu proveliugodno popodne.

Već u novogodišnjem raspoloženju u IzletištuGoričanec priređeno je zabavno veće u povodu „Štefanja“ uz sudjelovanje 76naših članova koji su se uz večeru i ples ugodno zabavili.

Na poziv prijatelja iz Kotoribe osmorica naših članova učestvovala je na njihovom druženju u povodu DanaKotoribe, gdje smo u njihovom širokom društvu proveli prekrasno popodne.

Popodnevno vrijeme ugodno je provedeno također na „Gulašijadi“ 9. 11.koju Turistička zajednica općine tradicionalno priređuje u povodu Dana općine.Pod vodstvom para Kukovec i Katarine Kutnjak pripremljen je ukusan gulaš kojije časkom nestao. Na našem lijepomštandu bilo je i drugih razno raznih delicija koje su se ponudile mnogobrojnimgostima.

Aktivnosti su se tako polako primakle kraju pa smo na tradicionalnoj„Sportskoj završnici“ 22. Studenog sumirali sportske uspjehe u IzletištuGoričanec. Proanalizirani su sportski susreti, istaknuti pojedinci, teproglašeni najuspješniji po pojedinim disciplinama: Mira Trstenjak, Stjepan Perčić, Ivan Oletić,Anka Koprivec, Juraj Rašperger, Julika Perčić, Marijana Šafranić i par Kukovec.Najsportašima godine proglašeni su Anka Koprivec kod žena, te Stjepan Perčić ipar Kukovec kod muških.

Pri samom kraju godine organizirali smo podjelu Božićno-novogodišnjihpoklona za starije i bolesne članove. Naši sponzori ( društva s područja našeOpćine ) odazvali su se nam na naše zamolbe i financijskim donacijama omogućilinabavu 72 poklon paketa s kojima su naši aktivisti zaželjeli sretne i zdraveblagdane i nadolazeću godinu.

Pri samom kraju godine Podružnica se uključila u podjelu božićnih bonovavrijednosti 100 kuna koje je naša Općina osigurala za umirovljenike sa ukupnommirovinom do 2.000,00 kuna.

Minulu godinu smatramo uspješnom, a kroz zimsku stanku pripremit ćemo seza nove zadatke.

U Sv. Martinu na Muri, 16. 1. 2020.

Dodaj komentar
Novosti i obavijesti

Sve novosti i obavijesti udruge na jednom mjestu.